Limited Red Apple Roter Apfel Crvena Jabuka 30 Godina Since 1985 Shoes Schwarz

Artikelnummer
M9160
Hersteller
Converse
ID
500202
Inhalt
1 Paar
Grundpreis
74,90 €/Paar
Schuhgröße

inkl. 19 % MwSt. zzgl. Versandkosten


Sie haben noch keine Variante gewählt.



Marke: Converse Futter: ​Textil
Modell: Crvena Jabuka 1985 Farbe: Schwarz Weiß Crna
Größe: 36 Obermaterial: Textil/Syntetik
Modell: M160 Stil: Sneaker HI
UVP:   Laufsohle: Gummi
       
                       
 

Exklusiv bei uns Limited Since 1985

  • DRAZEN ZERIC Zera - VOKAL
  • DARKO JELCIC-Cunja - BUBNJEVI
  • ZLATKO BEBEK - GITARA
  • IGOR MATKOVIC - KLAVIJATURE
  • KRESIMIR KASTELAN - BASS

 

Diskografie - Albumi

  1. 1986 – Crvena jabuka
  2. 1987 – Za sve ove godine
  3. 1988 – Sanjati
  4. 1989 – Tamo gdje ljubav počinje
  5. 1990 – Uzmi me kad hoćeš ti
  6. 1991 – Nekako s proljeća
  7. 1993 – Ima nešto od srca do srca
  8. 1996 – U tvojim očima
  9. 1997 – Svijet je lopta šarena
  10. 1998 – Live
  11. 1999 – Unplugged
  12. 2000 – Sve što sanjam
  13. 2002 – Tvojim željama vođen
  14. 2005 – Oprosti što je ljubavna
  15. 2005 – Zlatna kolekcija
  16. 2007 – Duša Sarajeva
  17. 2009 – Volim te
  18. 2011 – Za tvoju ljubav
  19. 2013 - Nek´bude ljubav
  20. 2014 BIVŠE DJEVOJČICE, BIVŠI DJEČACI

 

Crvena jabuka rođena je 1985. u Sarajevu. Od nekoliko predloženih imena, prevladalo je to što je netko na probu donio jabuku. U najvećem valu "new primitives pokreta", pet mladića odlučilo je svirati ljubavne pjesme. Dražen Ričl (gitara, glas), Aljoša Buha (bas), Darko Jelčić (bubnjevi), Dražen Žerić (klavijature) i Zlatko Arslanagić (gitara) ponudili su svoje materijale tadašnjem Jugotonu i odmah bili ozbiljno shvaćeni. Prvi album istoimenog naziva objavljen je početkom 1986. godine a naslovnica albuma izazvala sitne kontroverze (gola ženska stražnjica ocrtana crvenom jabukom) no prijem je bio pozitivan. Producent je bio Željko Brodarić Jappa (ex Metak). 

Odličan odaziv slušatelja urodio je pisanjem novog materijala i odlasku na veliku turneju. No u rujnu 1986. godine, na putu na prvi veliki koncert, u prometnoj nesreći stradavaju Aljoša Buha i Dražen Ričl. U listopadu iste godine je u Sarajevu održan koncert "Pjesma za Crvenu jabuku" i grupa prestaje s radom. 
Krajem 1986., Dražen Žerić, Darko Jelčić i Zlatko Arslanagić ipak odlučuju ući u studio i posvećuju drugi album "Za sve ove godine" poginulim članovima. Album pod producentskom palicom Jappe izlazi početkom 1987. ali grupa ne daje nikakve promotivne intervjue ni nastupe. 

Dražen Žerić Žera o 30 godina Jabuke

"Najvažnije mi je u ovih trideset godina bilo sačuvati klinca u sebi. Na neki bih način volio da slušajući Jabuku i ljudi koji nas vole sačuvaju dijete u sebi". 

30 godina postojanja Crvena jabuka obilježit će radno. Koncerata ima sve više, a i broj publike raste kako stasaju nove generacije, pa ovaj bend ne slušaju samo "bivše djevojčice i bivši dječaci", već i velik broj novih djevojčica i nekih novih dječaka... 

 

 

Es ist noch keine Bewertung für Limited Red Apple Roter Apfel Crvena Jabuka 30 Godina Since 1985 Shoes Schwarz abgegeben worden.
Artikel bewerten
1
1
2
3
4
5
Name Kommentar Sicherheitscode Captchar Image
Scroll